lördag 7 juni 2014

Planering är...

...Genvägen till dina mål.

 (Bra och inspererande filmtips)

Det är omöjligt att hålla allt i huvudet!

Det kommer du ALDRIG kunna göra.

Har du en strukturerad planering?

Läs vikten av att ha det här!.

Planering. Är du en person med en Almenacka? Du har du en insikt om vad planering innebär. Jag gissar på att du skriver upp saker som du ska göra för varje dag? Bra! Då är du på rätt sida om livet, Vad behöver man då planera hur man ska nå sina mål för då?.

Se på det så här: Vi lever i ett samhälle idag som är väldigt strukturerat. Allt du ser runt omkring dig, bussar, tåg, butiker, ALLT, är planerat och strukturerat. Allt ska gå så snabbt det bara går, folk hatar att stå stilla och bara vänta. Du känner säkert igen dig när du står och väntar på en buss. Det kan kännas som vääldigt långa 3 minuter. Varför? För att människor idag vill ha så mycket gjort som möjligt på så kort tid som möjligt.

Det är där planeringen kommer in. Om du redan innan vet vad du ska göra, steg för steg, för att nå dina mål så kommer det gå mycket snabbare, och därmed så sparar du det som du håller så hårt om hjärtat: TID!. Och tid är pengar eller hur?.

Ett exempel: Du och en annan person ska bygga ihop varsin exakt likadan hylla. Du har dagen innan tagit dig tid, läst igenom ritningen, sorterat skruvar, lagt brädor i olika högar, allt och planerat och du är klart för att bara sätta in skruvarna. In kommer den andra personen. Helt oförberedd, vet jack shit om hur han ska sätta ihop det. Hans material är i en enda röra, han fattas verktyg, kanske till och med inte har någon ritning.

Vem gör det snabbast? Naturligtvis du, du har allting planerat. Medans han kliar sig på huvudet och kollar skruvar, så gör du vad du behagar. Grattis, du har köpt dig det mest värdefulla som finns: Tid.

Slutsatsen: Planera gör du inte för att du ska hålla din kalender röd. Du planerar för att få struktur, och förutse nästa handling du ska göra, för att komma vidare i dina mål, och få bättre förutsättningar att hantera problem som kommer att komma i din väg. På återseende!. Mitt namn är Robin Dehlin.

Glöm inte att + bloggen.

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja verkligen! det finns verkligen många bra wallstreetfilmer:)!.

      Radera
  2. haha ingen arning :/ , men jag vet att jag vill ha den :) de går ju ej att köpa i sverige så ska kolla när jag är i London :)

    SvaraRadera
  3. ja väldigt dyr också:p vet att den kostar mer än 8000 men vet inte exakt hur mycket :)

    SvaraRadera
  4. det är väldigt sant :)!
    hoppas allt är bra.

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Hmmm, vilken genre? gillar du komendier så är Bad grandpa rätt kul:)

      Radera