tisdag 10 juni 2014

Visste du att, med en liten investering varje månad...
...Kan göra dig till en miljonär?


Lär dig spara pengar, och bli rikligt belönad!

Glöm inte bort att saker du köper är TID du säljer!

Vill du ha en välbärgad framtid?

Låt oss gå igenom ett sätt för en vanlig knegare att få det!

Besparingar. Något som många inte tänker på att skaffa sig. De flesta har ett jobb idag. De flesta har också en lön över 15.000 efter skatt. Vad är det då som gör att man inte sparar en del av det i månaden och genom det får en välbärgad framtid. Vi lever idag i ett konsumtionssamhälle, som går ut på att konsumera och slösa bort en jävla massa pengar. Människor är riktiga slösare, bara slösar en massa tid. Du har säkert hört utrycket "tid är pengar"? Men har du tänkt på att pengar är också tid?

Se det såhär: Du köper en bil för ett lån på låt oss säga 70.000 kronor. Om vi inte räknar med ränta: Hur många timmars jobb kostar det dig att bli av med lånet? Och om vi inte räknar med alla andra utgifter du har, som räkningar och nödvändiga saker som mat. Vi säger att du tjänar 120 kronor i timmen på ditt jobb. Du jobbar 160 timmar i månaden. Då tjänar du 19200 kr i månaden, före skatt. Vi avrundar det till 3,5 månader för att göra det enkelt. 19200x30=67200. Om man då räknar det i timmar som du behöver jobba så blir det 560 timmar, alltså 24 dygn.

Då har vi ändå inte räknat med räntan på lånet, och inte heller räknat med att du har andra utgifter än lånet. Det du köper bilen för utifrån dert här perspektivet är att du köper bilen för 560 timmar av ditt liv, plus den tiden du får räkna med för räntan på lånet, och andra utgifter som fördröjer avbetalningen på lånet.

Nu min vän. Ett mer attraktivt Scenario. Låt oss säga att du vill spara pengar. I din budget så har du satt 20% av din lön för att enbart spara. Lönen ökar vanligtvis med åren, men vi säger att du tjänar 15.000 efter skatt från det att du är 20 år-65 år. 20% av lönen är då 3000 kronor.

Spara du 3000 kr varje månad i 45 år, hur mycket har du då dagen du fyller 65? 3000x12=36000. Så 36000/ år. Det blir 1,62 miljoner kronor. Fin födelsedagspresent. Ökar din lön, vilket den kommer göra,  och du håller 20% så har du såklart mer. Nu har du plötsligt köpt dig tid. Grattis. Medans andra sitter med sna 8000 kronor i pension, så har du 1,6 Mkr, antagligen mer,att göra vad du vill för. 

Jag skrev det här för att få dig att förstå helhetsbilder av saker och ting. På återseende. Mitt namn är robin Dehlin.

Glöm inte + den här bloggen, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar